mandag den 23. maj 2011

1001 blogs eventyr...

Med søndagens "Donnerwetter"-artikel har Dovregubben passeret 1.000 artikler, og nærværende historie er således artikel nummer 1001.
Historien om Dovregubben er et sandt eventyr om en blog, der blot begyndte som et teknisk eksperiment og stille og roligt udviklede sig til en fortælling om et jævnt og muntert liv på jord.
Det var fra begyndelsen slet ikke min forventning, at bloggen ville blive så populær, som tilfældet er - men som jeg også tidligere har nævnt, forpligter den store interesse i høj grad, og resultatet er da også blevet, at en central og vigtig del af mit liv er godt dokumenteret. Man kan følge mit liv, fra jeg flyttede til Norge fra Grønland - og siden fra Norge til Danmark, hvor jeg nu er faldet til ro med hjemlige sysler i haven.
Interessen for bloggen har været stor - det seneste års tid med op til cirka 3.000 opslag om måneden. Det har vist sig, at der er noget mere aktivitet i vinterperioden - og de emner, jeg skriver om taget i betragtning, er det vel meget naturligt. Siden starten i september 2007 er Dovregubben blevet besøgt næsten 50.000 gange. Læserne har i snit brugt et minut og 21 sekunder på siden. Læserne er forresten ganske trofaste - cirka 25 procent har besøgt Dovregubben flere end 50 gange.
Dovregubben får besøg fra hele verden - dog med en overvægt fra Danmark, Grønland og Norge. 90 lande er repræsenteret og de eneste hvide pletter på kortet er det meste af Afrika, Mellemøsten samt Mongoliet.
Hvad er det så, som lokker læserne ind i butikken? For dem, som kommer via søgemaskinerne, har jeg registreret følgende top ti-liste: Sparkstøtting, lutefisk, surströmning, Karlsvognen + Grønland, rønnebærgele, oksehalesuppe, modne fotomodeller, bommesislag samt blå kartofler. Som man ser, fylder søgeordene fra den kulinariske verden ganske godt i listen, men ellers morer jeg mig mest over "voksne fotomodeller" - for dette søgeord henviser til en artikel om musvitter i vores have i Straumsbukta, og jeg føler mig overbevist om, at det bestemt ikke lige er det, der har været motivet for søgningen.
Nederst på siden findes en oversigt over de mest læste artikler det seneste år. Det er mig en gåde, hvorfor at det igennem lang tid har været artiklen om den blå ko, der ligger i top. Hvorfor er en blå ko så interessant? Jeg håber, at nogen af læserne vil give mig svar herpå i kommentarfeltet.
Hvis jeg selv skal pege på artikler, som jeg er glad for at have skrevet, så bliver det især "I honningens klæ'r", "Johannes V. og Engstrøm", "Grandiosa", boganmeldelserne samt ikke mindst alle billederne og artiklerne om fuglene, der er min store interesse.
1.000 artikler er en stor bid - men det har været sliddet værd - og så længe du, kære læser, hænger på, vil jeg blive ved - så jeg fortsætter. Og fortsat god fornøjelse...

Jesper

1 kommentar:

Margot sagde ...

Litt sent kanskje, men gratulerer med den tusende!