tirsdag den 26. april 2011

Manicure

Forleden havde naboens kreaturer besøg af fodterapeuten. Det sker hvert år, inden de slippes løs på overdrevet, hvor de skal tilbringe sommeren.
I kvægsprog hedder det godtnok ikke fodterapeut, men klovbeskærer - men meningen er den samme. Inden sommerens ophold i det fri skal neglene - altså klovene - klippes og rettes til. Og det gør klovbeskæreren så - ikke med en neglesaks, men derimod en vinkelsliber. For en klov er nok en negl, men en velvoksen en af slagsen.
Klovbeskære-rens arbejde består i at hjælpe naturen lidt på vej. For moderne køer står i stalde om vinteren - og sliddet på klovene er derfor ikke så voldsomt, som det ville være ude i naturen. Klovbeskæreren kunne berette om, at han oplever, at kvæget bliver livligere og virker mere glad efter sådan en behandling - så der er nok i virkeligheden ikke den store forskel på kvæg og mennesker.
Det ser måske lidt dramatisk ud, når kreaturet hejses op og hænger i en sele, mens behandlingen foregår - men ikke desto mindre virker det alligevel som om, at dyret nyder behandlingen. Det er der ikke noget at sige til - for det er jo virkelig en luksus, sådan at få fødderne nusset, plejet og passet. Manicure eller rettere pedicure efter alle kunstens regler.
Jeg kunne nu heller ikke undgå at blive lidt i godt humør - for klovbeskærerens besøg var endnu et varsel om, at sommeren nu er ved at være over os.

Jesper

Ingen kommentarer: