lørdag den 16. april 2011

Jord under neglene

Den forløbne uge har budt på godt havevejr - og der er rigtig kommet gang i skabs-entreprenøren.
Da vi sidste år anlagde det fremskudte dige, ødelagde vi diget ind til den store nabo mod øst, bondegården, og jeg har blandt andet brugt tiden på at retablere området - nu i ny og forbedret udgave. Oprindeligt var der et stendige bygget op af gamle murbrokker med mere - men jeg har nu renset området og ikke mindst fritlagt det bøgetræ, som udgør hjørnet af parcellen. Desuden har jeg beklædt diget i den side med græstørv og plantet en række blandet røn og rød-el over mod gården, så vi forhåbentlig kan få skærmet lidt af mod sandflugten, når det blæser fra øst. Der er forresten også blevet plads til en lille trappe, så vi nemt og hurtigt kan skyde genvej over diget - når vi en gang i mellem lige skal have lidt nabosnak.
På værkstedet har jeg haft travlt med hjemmesløjden og har lavet en transportabel drivbænk. Med den håber jeg, at jeg kan forcere gulerodsproduktionen, så vi i år får gulerødderne noget tidligere end sidste år - og de første fire rækker er allerede sået. Drivbænken måler 1 m x 1,60 m og dækker således tre kvadratmeter. Når den har hjulpet det første hold gulerødder i vej, kan den nemt flyttes - og være fødselshjælper for endnu et hold gulerødder.
Forresten er jeg allerede godt i gang med ærteproduktionen. Da jeg for en måneds tid siden spredte møg i urtehaven, fandt jeg en del ærtespirer i jorden. Dem plantede jeg under et stykke plastik - og sandelig om de ikke allerede er godt i gang med at skyde i vejret.
Ugen har også budt på masser af liv i haven. Ukrudtet og ikke mindst skvalderkålen gror, som gjaldt det livet - og det gør det vel også. Men med lidt roundup og ikke mindst håndkraft kæmper jeg nu min kamp for at holde det nede.
Fuglene viser stor interesse for redekasserne. I bøgetræet er der med sikkerhed flyttet et musvit-par ind - og det ser ud til, at to af lejlighederne i det nye stære-højhus allerede er lejet ud.
Ugen vil også blive husket som ugen, hvor de første tulipaner og hyacinterne sprang ud. Tulipanerne er som altid smukke - og hyacinterne indhylder haven i den mest fortryllende duft. en ganske god ting, da vi jo også er lige midt i gyllesæsonen.

Jesper

Ingen kommentarer: