tirsdag den 1. marts 2011

Radio-aktivitet

For et par dage siden fik jeg som medlem af DR-panelet en lille opgave, som lød: Hvis du skulle beskrive Danmarks Radios P4 for en ven, hvad ville du så skrive?
Her er mit svar:
"Kære ven
Jeg synes, at du skulle prøve at lytte til P4 - for det er radiokanalen for vores generation - de midaldrende. Her er der ofte gode musikprogrammer fra dengang, vi var unge - blandt andet med Mylle og Madsen. Og så er det kanalen med regionalnyhederne, så vi har en chance for at høre noget andet end al københavneriet og det akademiske pjat i TV2 og DR. Det er forresten også på regionalprogrammerne, at der er en lille chance for bare en lillebitte god nyhed midt i alle ulykkerne, kritikken og brokkeriet . For jeg ved jo, at du ligesom jeg er træt af at høre om politik og brok, som de andre kanaler fylder fladerne med!.
Og bedst af alt - det er på P4, at man kan stå op til Danmarks bedste radiovært: Hans Otto Bisgaard og naturkalenderen."
Som man kan se, er jeg ganske godt tilfreds med indsatsen, men ikke desto mindre blev jeg også bedt om at komme med forslag til forbedringer på kanalen. Her er, hvad jeg skrev:
"Afskaf de speedsnakkende og småfamiliære morgenværter på Nordjyllands Radio.
Stram op på morgenfladerne, så nyhedsstoffet bliver mere telegramagtigt og registrerende - uden kommentarer fra denne og hin ekspert. P4's lyttere er kloge nok til selv at danne deres konklusioner - vi behøver ikke at få føden fordøjet af kommentatorer og specialister.
Og så bør værterne holde sig det gamle ord efterretteligt; Hvis du ikke har noget at fortælle, så ti stille!
Forresten kunne jeg godt tænke mig at musikprofilen blev strammet op, så der kom mere af den gode gamle musik fra 60'erne og 70'erne og mindre af den nymodens computermusik - altsammen for bedre at tilgodese målgruppens behov. "
Jeg kunne egentlig godt tænke mig at vide, om bloggens læsere er enig med mig i disse synspunkter.

Jesper

Fot0: Bang og Olufsen

2 kommentarer:

JowDeet sagde ...

Hej Jesper, det har squ været en hård uge, så jeg ikke haft tid til smide en kommentar. Men her kommer der lidt. Jeg betragter mig selv som værende i P3 segmentet (jeg er 39) men når det bliver for kedeligt (det gør det som regel efter middag) så slukker jeg eller når jeg sidder i bilen hører jeg gerne danmarksmester. Jeg følger ikke vildt med i de regionale nyheder, jeg har aldrig været nyheds hungrende og har derfor aldrig holdt avis. Så musikken er en vigtig del af radioen for mig. Jeg har ofte fået at vide at jeg er uden musik smag, jeg mener blot jeg har en bred smag, der går fra Kandis til My Chemical Romance, og fra Gustav Winkler til Volbeat. Mine 2 favorit snakke programmer (hvis de hedder sådan) er Café Hack og Mads & Monopolet, ellers så zapper jeg efter hvilken type musik jeg er i humør til. Men det er heller ikke let, når der den anden morgen blev spillet Manic Street Preachers på P4, hvad er verden kommet til.

JowDeet ._.

Jesper Hansen sagde ...

Tak for kommentaren. Jeg må med skam indrømme, at jeg intet kender til hverken My Chemical Romance eller Volbeat. Til gengæld kender jeg Gustav Winckler, men jeg er selvfølgelig også +50.

Jesper