torsdag den 3. marts 2011

Kaffemik i Aalborg

Jeg var til en rigtig grønlandsk kaffemik forleden - og det endda midt i Aalborgs centrum, af alle steder.
Det var Nordjyllands Historiske Museum, der havde inviteret til kaffemik i anledning af afslutningen på vinterens store tilløbsstykke - udstillingen Grønland i Aalborg.
Som det sig hør og bør, var der både hjemmebagte boller og lagkage til lejligheden - og folk kom på besøg, satte sig og spiste, og gik igen, sådan som det nu skal være. Dog var der ingen, der satte skoene i entreen, sådan som man ellers normalt gør i Grønland.
Blandt gæsterne var blandt andre den tidligere præst i Nuuk, Richard Petersen, som er den nydelige ældre herre til højre i billedet.
Jeg husker Richard Petersen fra tiden i Nuuk som en utrættelig forkæmper for et krematorium i byen, men også som et ualmindelig lunt bekendtskab. Jeg interviewede ham en gang til Nuuk TV om krematorie-planerne og spurgte i den forbindelse, hvordan krematoriet skulle finansieres. Han gjorde nærmere rede for dette og tilføjede til sidst:
- Vi har forresten også spurgt lotto, om vi eventuelt kunne få et forskud på den store gevinst, som vi har tænkt os at vinde.
Dejlig grønlandsk lune!

Jesper

Ingen kommentarer: