søndag den 6. marts 2011

Fastelavn

Fastelavn falder altid 40 dage før påske - dog skal søndagene ikke tælles med, og det betyder, at det er fastelavn i morgen, mandag.
Mange steder i vores fortravlede hverdag har man dog valgt at holde festlighederne om søndagen, så børnene kan blive hentet og bragt af forældrene - istedet for at gå eller cykle, som man gjorde i min barndom.
Den traditionelle tøndeslagning blev også på Øland holdt søndag. Det var beboerlauget, som arrangerede - og meget praktisk foregik det umiddelbart efter gudstjenesten i Oxholm kirke.
Søndagen har imidlertid budt på det smukkeste forårsvejr, så her i huset foretrak vi nu at tage hul på havesæsonen. Lidt fastelavn blev det alligevel, da de to skønheder på billedet dukkede op og sang fastelavnssangen for os. Vi kvitterede selvfølgelig med lidt håndører.
Fastelavn er i øvrigt den sidste dag inden den katolske faste - hvor det i de nævnte 40 dage ikke er tillladt at spise kød. Fasten er et godt eksempel på, hvordan religiøse fanatikere gennem alle tider har forsøgt at knægte den menneskelige natur.
Ellers gik søndagen med årets indledende have-manøvrer. Dina plantede begonia om og såede tagetes og persille i drivhuset - og jeg nussede lidt med redekasserne. For vi skal altså lige have frosten af jorden, inden det går løs for alvor.

Jesper

Ingen kommentarer: