mandag den 14. februar 2011

Svineri i sildelauget

Paradoksalt nok var der ikke sild på menuen, da jeg fredag aften under særdeles festlige former blev optaget i Øland Sildelaug.
Det skete i skolekøkkenet på den lokale skole, og menuen var muslingesuppe og kogt torsk med hele svineriet. Og med svineriet menes der alt det tilbehør, som der nu en gang hører sig til en god gang kogt torsk. Det vil sige bacon i tern, hakket æg, hakket rødbede og selvfølgelig en god, stærk sennepssauce.
Det er jo rigtig herremad - og særdeles passende til lejligheden, da lauget kun optager uberygtede øboere med et ulige personnummer.
Sildelauget styres af en oldermand, der altid har ret, og til at hjælpe med de forskellige gøremål er der udnævnt følgende: en skatmester, en tørstmester, en skriverkarl, en giftblander, en røgemester samt en ceremonimester.
Det skal tilføjes, at man ikke nødvendigvis bør være modstander af en øl eller en dram til silden for at blive laugsbroder. I øjebli9kket er der 17 medlemmer af Øland Sildelaug.
Lauget har ved flere lejligheder medvirket ved festlige og traditionsrige begivenheder på Øland.
Aftenen sluttede passende tidligt klokken 10, da skolen jo skulle lukkes for natten. Afslutningsvis afsang man naturligvis Øland-sangen, inden laugsmedlemmerne begav sig ud i den kolde vinteraften for at tjekke temperaturen på det ølandske natteliv.

Jesper

Ingen kommentarer: