torsdag den 10. februar 2011

Dialog

Jeg er blevet medlem af DR Nordjyllands Dialogforum for 2011 og -12 og var onsdag til det første møde. Det forløb hyggeligt og afslappet over et licens-finansieret stjerneskud og var mest af alt en introduktion til arbejdet samt en rundvisning på den lokale radiostation.
I gamle dage var Danmarks Radio politisk styret med blandt andet et radioråd og desuden en stribe amtsprogramråd.
Radiorådet var der, hvor Erhard Jacobsen i sin tid som en anden Don Quijote kæmpede mod de røde lejesvende. De røde lejesvende er blevet til Journalistisk Venstreparti og et vilkår, DR har til fælles med de fleste media, og Radiorådet er blevet til noget så kedeligt som en almindelig bestyrelse, samtidig med at amtsprogramrådene forsvandt samme vej som amterne.
Et enkelt folkeligt element er der dog stadig tilbage i DR-strukturen - og det er de regionale såkaldte dialogfora.
Jeg glæder mig meget til arbejdet. Som det sikkert er bloggens læsere bekendt, har jeg jo en del meninger om udviklingen i mediebranchen, hvor leflen for den laveste fællesnævner og sproglig armod florerer som aldrig før. Som public-service-station har netop DR en særlig forpligtelse til at gå imod denne udvikling og ikke nødvendigvis blot stræbe efter høje markedsandele på de forskellige platforme.
I princippet har vi mulighed for at påvirke hele DR-strukturen, men der vil sikkert være et naturligt fokus på netop de regionale radioudsendelser i Nordjylland. Og her vil jeg kæmpe for at styrke den nordjyske profil mod københavneri, EU og globalisering. Det skal gerne kunne høres i den lokale radio, at fiskeri og landbrug er hovederhvervet i landsdelen - og at vi har en stor tradition for at klare os uden indblanden fra offentligt ansatte kloge-åger. Vi har et rigt og blomstende kultur- og foreningsliv, som med frivilligt arbejde og engagement langt overgår den kulturelle værdi af operaer, musikhuse og andre arkitekttegnede mausolæer. Og kan jeg modvirke tidens tendens til, at den politiske hakkelse skal fordøjes af iagttagere og eksperter, inden den serveres for befolkningen, vil jeg være stolt.
Hvis der er nogen af Dovregubbens læsere, der har en mening om dette, hører jeg gerne om det. Skriv til djepster@gmail.com.

Jesper

Foto: Søren Nielsen, DR

1 kommentar:

Per Gissel sagde ...

Tillykke Jesper,

Om nogle måneder/år vil jeg garanteret kunne sige: "Ham kender jeg"

/Per