torsdag den 13. januar 2011

S´jantens Lonely Burger...

Tegneserien Basserne hedder på amerikansk Beetle Bailey, så på et eller andet tidspunkt skulle det vel komme - en tegning som refererer til det lydmæssigt beslægtede Beatles.
Tegningen her til venstre, hvor basserne med Jens Fup i rollen som Poul McCartney giver den som S´jantens Lonely Burger Marching Band, findes i årets kalender fra den populære tegneserie. Temaet for kalenderen er netop pladecovers - og ud over denne reference til Beatles Sergeant Pepper-plade fra 1967 rummer kalenderen også en særlig basse-udgave af coveret til kendte LP'er som David Bowies Ziggy Stardust, Aquas Aquarium, Blondies Hanging on the Telephone og en ualmindelig øm tegning af sjanten som svømmende baby på forsiden af Nirvanas Nevermind-LP.
Kalenderen med pladecovers følger sidste års kalender, hvor basserne optrådte på filmplakater - blandt andet Fjotte i rollen som Ben fra Fagre Voksne Verden sekunderne før, han bliver forført af den fra Simon og Garfunkels sang nok så berømte Mrs. Robinson. Det skal med, at mit eksemplar af kalenderen er fra Norge, hvor filmen åbenbart hedder Manndomsprøven - og med Fjotte i hovedrollen må det nødvendigvis blive til Manndumsprøven.
For mit eget vedkommende startede jeg med Bassekalenderen i 2008. Her var der 12 kalenderblade med Frk. Olsen, der i Norge har det rammende navn Frk. Fryhd, i rollen som pin-up - akkurat som vi kender det fra de mere traditionelle dame-kalendere til værkstedsbrug fra kendte dæk-firmaer.

Jesper

Kopiering og forandring af covers og filmplakater, som de her viste, er forresten noget, man skal være forsigtig med. Det er overordentlig nemt at krænke ophavsretten til det originale kunstværk - men da Basserne i Skandinavien udgives af Egmont-koncernen, går jeg ud fra, at det er sket med de originale kunstneres tilladelse. Store firmaer som Egmont lever jo af ophavsret - så det plejer de nok at kunne finde ud af. De her viste illustrationer tjener udelukkende illustrative formål - og vil øjeblikkeligt blive fjernet efter anmodning fra eventuelle rettighedshavere.

Ingen kommentarer: