fredag den 14. januar 2011

Fredags-nørklerier

På trods af at vi har flere end 20 TV-kanaler her i huset, så bød fredag aften ærlig talt ikke rigtig på noget, som var værd at se.
I stedet blev det til en fredag aften ved computeren, hvor jeg sad og nørklede med at få lavet en etiket-serie til husets efterhånden omfattende produktion af syltetøj, rødbeder og ikke mindst brændevin.
Opgaven er ikke helt enkel, for det er temmelig mange forskellige og særdeles uensartede glas og flasker, som vi bruger til vores forskellige produktioner. Men jeg har da i det mindste en lille håndfuld halvliters patentprop-flasker, som jeg bruger, når jeg sætter vores egen brændevin på bordet - så det var da et passende sted at starte.
I første omgang blev det derfor til to etiketter til vores rype-snaps og vores blåbær-snaps, som begge er overordentligt populære i øjeblikket. Nu kan etiketterne sidde på flaskerne de næste par måneder - og så kan jeg altid rette dem til. Som min gamle ven Leo, der er grafisk designer altid har sagt: Design har inkubationstid!
Det smarte ved den metode er jo, at jeg ikke behøver at sidde ved computeren for at udvikle designet yderligere. Det kan klares over et lille glas i baren, så jeg vil bestemt arbejde videre med sagen i den kommende tid - og specielt prøve at vurdere, hvordan designet står sammen med de store og kendte brands fra Dr. Nielsen og ikke mindst spritfabrikkerne.
Skål!

Jesper

Ingen kommentarer: