søndag den 19. december 2010

Lysets magt















Lys er den grundlæggende forudsætning for at fotografere. Hvis der ikke er lys, kan man ikke lave billeder - og hvis ikke der er tilstrækkeligt med lys, kan man ikke lave ordentlige billeder.
Det har denne blogger så smerteligt erfaret gennem de mange år under de nordligste himmelstrøg, hvor det er mere eller mindre mørkt i vinterhalvåret.
Men selv så langt mod syd som i Danmark, byder lyset på udfordringer - ikke mindst når det er fugle, som er i søgeren. Fuglene bevæger sig lynhurtigt og adræt, og det kan være svært at fastholde i et skarpt billede under almindelige lysforhold. Det er så ikke blevet nemmere af, at mine to faste foderbrætter i haven er af den overdækkede type. Det kan fuglene ellers godt lide, for det yder dem jo beskyttelse - desværre også mod en nysgerrig fotograf.
Jeg har derfor lavet et åbent foderbræt på altanen ved herreværelset, hvor jeg ovenikøbet kan arbejde med ekstra slave-blitz, som jeg har stående klar på et stativ.
Jeg indviede denne opstilling i dag - og har da haft besøg af mange af havens fugle. Billederne her er dagens bedste - og det tegner jo lyst for fremtiden...















Jesper

Ingen kommentarer: