onsdag den 24. november 2010

Død by


Der findes ikke noget så dødt som en badeby om vinteren. Og kommer man til et sådant sommerparadis en dag, hvor resten af landet trykker sig under sæsonens første snestorm, og det blæser og sner, så bliver indtrykket i hvert fald ikke mindre.
Det gælder også Blokhus, selv om byen i modsætning til andre byer i samme situation er begunstiget med en stor koloni af fastboende - og selv om en del af byens butikker og restaurationer faktisk også holder åbent uden for sæsonen.
Men der er noget fascinerende ved denne tidernes skiften. Hver ting til sin tid. I hvert fald var jeg dybt fascineret og tog en hel stribe fotos, da jeg tirsdag eftermiddag lige slog et slag ned om stranden.
Helt ærligt så var der heller ikke helt dødt. En enkelt bilist sad da på stranden og studerede mågernes ihærdige indsats for at holde denne enorme sandbremme fri for alt spiseligt. Det sker nemlig året rundt - sommer, efterår, vinter og vår, mågernes søgen efter føde består.
Om et halvt år vågner badebyen op af sit hi - og så er der flere mennesker end måger på stranden. Hver ting har sin tid - heldigvis!
Jesper

Ingen kommentarer: