onsdag den 24. november 2010

Dagens ord XXXIV

Nordjyske Stiftstidendes debatredaktør, Ove Nørhave, bestyrer avisens sprogklumme, der hver søndag tager et sprogligt emne op. I søndags gjorde Nørhave opmærksom på den kedelige kendsgerning, at mange skribenter ikke kan finde ud af, at et flag skal vaje - og ikke veje. Debatredaktøren fortsætter:
"Og så kan det endda blive endnu værre, hvis man spørger en læser som Jesper Hansen fra Øland.
Han mener, at den journalist, der her i avisen på et tidspunkt har skrevet, at "Dannebrog vejrer stolt over Holger Jensens domicil", fortjener at komme en tur i skammekrogen med skarlagensrøde ører.
Et flag vejrer ikke - det gør et dyr (...), når det foretager en eller flere indåndinger gennem næsen med udspilede, vibrerende næsebor for at lugte noget i luften.
Man kan også godt vejre noget, når man begynder at ane noget eller have noget på fornemmelsen - altså ligesom at få færten af nogt.
Jesper Hansen har også gjort en anden sproglig iagtagelse her i avisen i form af denne billedtekst:
"De fleste biler bar landets flag med en vis patos og stolthed over at have fået lov til at være vært for den enorme sportsbegivenhed".
Jesper Hansen tilføjer:
-Måske bør avisens bilmedarbejder snart skrive en artikel om intelligente biler i Sydafrika?"
En stor tak til Ove Nørhave for hans indsats i kampen mod slap og sløset omgang med det danske sprog. Vi lader billedet stå et øjeblik.

Jesper

Ingen kommentarer: