søndag den 17. oktober 2010

Rimfrost i jordbærbeddetNatten til lørdag fik vi så sæsonens første strejf af nattefrost. Ikke meget, men nok til at det kunne ses i form af lidt rimfrost på plænen og pudsigt nok især i jordbærbeddet. På den modsatte side af huset, hvor haven er lidt mere lukket, var der slet ingen rim.
Det er helt efter kalenderen, når sæsonens første nattefrost forekommer i midten af oktober, for det kan ske lige fra slutningen af august til slutningen af november, så weekenden før efterårsferien må siges at være ganske normalt.
Jeg husker i hvert faldt tydeligt rimfrosten og de kolde morgener fra alle de spejderture, som jeg har været på i efterårsferien. Og selvfølgelig også de klare dage, hvor solen skinnede. For det er nu engang sådan, at klart vejr er forudsætningen for frost på denne årstid.
Jeg tog forresten en tur ned ad Memory Lane natten til søndag og sov udendørs - men det blev nu nok også årets sidste udendørs søvn. Sammen med kulden faldt der voldsomt meget dug - og det var ærlig talt en lidt klam fornøjelse, selv om temperatuen ikke nåede under frysepunktet her på Øland.
Bemærk på det nederste billede, at jeg nu har fået brænde til vinteren - så nu venter der i den kommende tid en del timers arbejde ved huggeblokken.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: