torsdag den 28. oktober 2010

Det haver så nyligen regnet

Torsdagen var den årlige Spil-Dansk-dag, hvor Danmarks Radio, kor og orkestre samt ikke mindst mange uddannelses-institutioner sætter den danske sangskat på dagsordenen. En af aktiviteterne er "Danmarks største kor", hvor alle skoleelever i landet synger de samme danske sange på samme tid til et akkompagnement leveret af Danmarks Radio på blandt andet P4/Nordjyllands Radio.
Torsdagen var også dagen, hvor en ordentlig tordenskylle drog henover Nordjylland om formiddagen.
Jeg gik og nussede i værkstedet, da disse to begivenheder krydsede hinanden på uskøn vis. Radioen var tændt, regnen silede ned og trommede voldsomt på bliktaget, klokken var fem minutter over elleve - og pianisten i radioen slog de første toner an til Danmarks største kor og I østen stiger solen op. Alle trækker vejret dybt for at synge den første strofe. "Pling, pling, dingeling... Her er Nordjyllands Radio med en trafikmelding. Et voldsomt regnvejr skaber i øjeblikket problemer på vejen mellem Aalborg og Brønderslev..."
Jeg håber, at de forskellige skoler i Nordjylland brugte en af DR's andre kanaler til musikledsagelsen - for med Nordjyllands Radio som kilde fungerede illusionen om det landsdækkende kor i hvert fald ikke - på grund af trafikmeldingen.
Jeg synes, at det er helt fint med trafikmeldinger. Det er noget af det, som lokale radioer er allerbedst til, men her var det altså, at situationsfornemmelsen knækkede. Det er i hvert fald synd for de mange børn, som stod parat til at deltage i Danmarks største kor og fornemmelsen af fællesskabet om den danske sangskat. Også fordi trafikmeldingen var af den mere overflødige slags - for det var på det tidspunkt åbenbart for selv den mest stæreblinde bilist, at det var regnvejr.
Selv nåede jeg lige at tænke på det morsomme i, at man synger I østen stiger solen op på et tidspunkt, hvor der ikke var så meget som skyggen af sol på himlen.
Jeg håber, at ungerne bagefter fandt trøst i den smukke "Det haver så nyligen regnet".

Jesper

Ingen kommentarer: