søndag den 5. september 2010

Ølandsmessen

Lørdag eftermiddag var der Ølandsmesse. Det var beboerlauget, som havde taget initiativ til en udstilling på skolen.
Her kunne lokale kunstnere, foreninger, virksomheder og hobbyentusiaster møde beboerne og fortælle om deres interesser.
Det var bestemt en festlig eftermiddag i gode naboers lag. Specielt havde det lokale sildelaug stor succes med smagsprøver på hjemmetilberedte sild. Der var både kryddersild, saltsild og stegte marinerede sild - og der var vist ingen tvivl om, at sildeentusiasterne kan deres kram.
Messen blev selvfølgelig åbnet af borgmesteren, Mogens Gade hedder han, som det sig hør og bør ved den slags lejligheder - og han fik lejlighed til at komme med nogle betragtninger om livet her i et af Danmarks største landdistrikter. Mogens Gade kunne afsløre, at han i lighed med de fleste på egnen ikke er begejstret for kommunalreformen, men skulle han pege på et lyspunkt, så var det, at Aabybro er kommet med i kommunen. Det betyder, at vi også har fået en McDonalds i kommunen, ironiserede den trivelige mand til alles morskab.
Sammen med Jonas i KFUM-uniform benyttede borgmesteren også lejligheden til at åbne en ny legeplads ved den lokale skole. Legepladsen er blevet til ved en stor indsats fra frivillige øboere - og så må vi jo håbe, at borgmesterens medvirken peger på en fortsat fremtid for den lille skole. Jonas kvitterede i øvrigt for æren med et højlydt "tak for legepladsen" - og der talte han nok på alle ungernes vegne.
Som traditionen byder, sluttede messen selvfølgelig med, at de 300 forsamlede afsang Ølandssangen.

Ha' det
Jesper

P.s Sildeentusiasten på det øverste foto hedder Lasse. Jeg har i sin tid gået på universitetet sammen med ham, men har ikke set ham i 25 år, så vi fik også lige udvekslet et par gamle minder - udover sild.

Ingen kommentarer: