mandag den 20. september 2010

Haren og Karry

Fredag havde vi besøg fra Nuuk. Det var Karen og Harry - Haren og Karry, som vi plejer at sige - som er på Danmarksturne i øjeblikket.
Det muntre ægtepar benytter deres ferie til at køre Danmark tyndt og besøge venner og bekendte fra den grønlandske hovedstad - og det er bestemt ikke et kedeligt besøg, for de er nogle af de mennesker, som er med til at gøre Nuuk til et dejligt sted at bo - og en rigtig festlig by.
I en årrække har vi været sammen i Sct. Georgs Gildet i Godthåb - en forening for voksne spejdere - og her arrangerede vi hvert år Tivoli. Det er den årlige byfest i Nuuk. I gildet, som jeg i mange år var gildemester (formand) for, havde vi det meste af et normalt omrejsende tivoli, som var købt løbende efter konkurser og lignende i Danmark. Hvert år i slutningen af august blev Tivoli så stillet op på stadion - og i tre dage stod Nuuk på den anden end med candy-floss, balloner, skydetelte og karrusseller - og vi fik rejst penge til mange gode projekter for Grønlands ungdom.
Karen har haft en karriere, der bestemt ikke er helt efter bogen. Hun er uddannet socialrådgiver og jeg lærte hende at kende som sådan, da jeg i sin tid blev ansat i Nuup Kommunea. Men de snævre kommunale regler var slet ikke udfordrende nok - og i dag er hun - hold fast - direktør i Nuuk Taxa. Men, på den anden side: Som barnefødt i Nuuk kan hun vel også finde rundt i byen - bedre end de fleste:-)
Ved siden af alle deres gøremål på jobbet og i diverse foreninger driver Karen og Harry også byens Nuuks førende butik inden for tilbehør til husdyr, Holms Dyreartikler.
Det blev en hyggelig fredag, hvor vi blev opdateret på gossips fra den grønlandske hovedstad - og vi fik lejlighed til at smage på min økologiske blåbærsnaps med mere.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: