mandag den 23. august 2010

Skovens gyldne frugter

Søndag morgen drog vi på svampetur - eller mere præcist kantarel-jagt, for det er altså nu, at det er tid for at høste denne skovens mest velsmagende frugt.
Det var vores første svampetur her på egnen. Vi er jo godt vant fra tiden i Norge, så det var ikke med de helt store forventninger, at vi drog afsted. For Danmark er et lille, tætbefolket land, hvor der er mange mennesker, som har sans for kantareller. Så alene det at finde et godt sted, hvor der ikke allerede har været en svampesamler, kræver altså lidt held.
Nu havde jeg gjort lidt forarbejde og studeret et kort over Nordjylland (tættere vil jeg ikke sige) og lavet et lille overslag på, hvor der måske ikke kommer så mange mennesker. Det havde jeg kombineret med min viden, fra dengang jeg boede her sidst om gode svampesteder.
Og sandelig om ikke der var bid næsten med det samme. I løbet af ganske kort tid fik vi samlet et par gode nævefulde af denne vidunderligt velsmagende gyldne svamp. Vel ikke ligefrem prangende, men i hvert fald tilfredsstillende - taget i betragtning at det er helt nyt revir for os.
Det blev til en herlig formiddag i skovens dybe stille ro. Og har man været så heldig finde kantareller, har jeg en opskrift på en liflig svampestuvning her. Siden jeg skrev denne opskrift, har jeg i øvrigt eksperimenteret lidt - og hvis det skal være rigtig frækt, kan man jo eventuelt prøve at skifte hvidvinen i opskriften ud med portvin. Det bliver det bestemt ikke ringere af!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: