torsdag den 5. august 2010

Noas ark

"- Aalborg Zoo er simpelthen bare så sej. Meget sejere end den i København." Så uforbeholden er Rasmine, Dinas datter, i sin bedømmelse af Aalborg Zoologiske Have.
Rasmine er lidt af en ekspert på området. Som københavner og mor til Adam på knap to år har hun naturligvis årskort til hovedstadens zoologiske have - for disse dyreparker, vore dages svar på Noas Ark, er et rigtig godt sted at gå tur med børn.
For en videbegærlig gut som Adam er der virkelig noget at se på. Hver dag byder på nye erkendelser - og derfor kan sådan et sted som zoologisk have næsten ikke besøges for tit. Derfor benyttede vi torsdagens lidt usikre vejrmeldinger til en tur til Aalborg og den zoologiske have.
Men også for en halvgammel gut som undertegnede er der masser af spændende ting at se i haven. Jeg er selv kommet i haven, siden vi som skoleelever i 60'ernes Farsø en gang om året blev sendt på udflugt med Hvalpsundbanens tog til egnens store by. Allerede dengang var Aalborg Zoologisk Have på mange måder en foregangs-institution inden for branchen. Jeg erindrer stadig vores næsegruse beundring for det store savanne-anlæg i bunden af haven. Dengang var det jo ikke så almindeligt at rejse, men en tur til savanne-anlægget var jo næsten som en tur til Afrika.
Zoologisk have er lidt af et fund, når man kan lide at fotografere. Nærheden til de mange eksotiske dyr byder på masser af foto-opportunities, som det vist nok hedder på moderne dansk.
Al ting skal jo helst foregå på engelsk i dag - og jeg har på det seneste lagt mærke til i radio og fjernsyn, at man er begyndt at udtale zoo som "suu". Selv har jeg nu altid sagt "so-o", og den engelske udtale lyder altså dumt i mine ører. Forresten bliver det ikke mindre dumt at høre, hvis man har lidt kendskab til grønlandsk. For "suu" er et almindeligt grønlandsk ord og betyder "ja".
Men bortset fra dette brok fra en halvgammel, sur mand, så kan jeg altså kun tilslutte mig Rasmines ord - og med lidt nordjysk beskedenhed sige: "- Ja, Zoologisk have i Aalborg er såmænd ikke så ringe."

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: