mandag den 19. juli 2010

Egen avl fra nyttehaven

"Værdien af egen avl fra nyttehaven udgør kr. 200, som De modtager af banken", stod der på et af lykkekortene i Matador-spillet i gamle dage.
Sludder og vrøvl, siger jeg bare. For den slags kan slet ikke gøres op i penge.
Vi har netop taget hul på de første kartofler af egen avl fra det fremskudte dige - og de smager helt fantastisk. Det rene slik fra naturens skatkammer, fristes man til at sige.
Det er bintje-kartoflerne, som vi satte for to måneder siden - den 16. maj - som nu er så vidt fremskredne i væksten, at vi kan begynde at tage af dem. De første tog vi - sådan lidt for eksperimentets skyld i fredags - men fra i dag og de kommende uger, vil den stå på helt friske, nyopgravede kartofler til hvert eneste varme måltid her i huset.
For disse helt friske kartofler er en delikatesse uden lige. Specielt når man har opholdt sig en årrække i Grønland og dermed gennem mange år været afskåret fra det, som burde være en del af de elementære menneskerettigheder.
Normalt plejer jeg at kunne klare mig med en tre til fire kartofler til aftensmaden, men netop nu i højsæsonen for de nyopgravede kartofler må vi nok se i øjnene, at det bliver til lidt mere. Til gengæld kan vi jo så spare på den brune sovs, så det går nok lige op i kalorieregnskabet.
Og heldigvis er værdien af egen avl fra nyttehaven jo ikke længere en post i skatteregnskabet. Lad os nyde det - så længe det varer. For med den ihærdighed, nidkærhed og omhu statsmagten i almindelighed - og skattefolkene i særdeleshed - lægger for dagen, skal det såmænd nok blive indført igen. Om ikke andet fordi det med garanti genopstår i et eller andet EU-direktiv!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: