tirsdag den 1. juni 2010

Så kom Julie hjem

Som ventet blev det et sandt triumftog, da Julie All-Stars mandag vendte hjem til Nuuk.
Flere end 1.000 nuummiut havde taget opstilling foran lufthavnen, da Air Greenlands knaldrøde lokalflyver landede med de trætte, men glade korsangere. Der blev givet adskillige "high-fives" med mødet med venner og familie, som havde fulgt korets anstrengelser de seneste tre måneder.
Stemningen på airbussen over Atlanten havde været høj, og der blev da også tid til et nummer midt i Økonomi-klassen inden ankomsten til Kangerlussuaq.
Om aftenen var der koncert med Julie All-Stars i multihallen Inussivik. 2.000 glade grønlændere modtog korets tak for opbakningen gennem konkurrencen. Koret kvitterede med alle sangene kendt fra TV og ikke mindst vinderchecken på 250.000 kroner til foreningen Nanu Børn, som tager sig af grønlandske børn med sociale problemer.
Benny Kokholm, som er manden bag billederne til denne historie, fortæller, at stemningen i Nuuk bedst kan sammenlignes med stemningen i København, da Danmark vandt EM i sin tid. Mange grønlændere føler, at netop sejren i denne konkurrence er en stor ting, fordi det mere eller mindre har været første gang i historien, at man har konkurreret med danske byer på lige fod.
Ligesom mange nordjyder bryder Grønland sig heller ikke om at blive betegnet som et udkantsområde, der skal have hjælp fra patroniserende københavnere, fristes jeg til at sige...

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: