søndag den 27. juni 2010

Grisefest

Lørdag aften var vi til Ø-festens traditionelle grisefest med revy og dans bagefter. Og jeg tør godt sige, at det var en grisefest uden krise.
Selv om vi er tilflyttere, blev i fantastisk godt modtaget - faktisk var der et par venlige mennesker, som havde holdt et par gode pladser i teltet til os, da vi var en smule forsinket.
Efter den hele pattegris med tilhørende salat og bagte kartofler stod den på lokal-revy. Den slags kan nemt blive lidt kedeligt - specielt for nytilkomne - men det var faktisk morsomt. Alene det, at jeg ikke faldt i søvn, hvad jeg ellers altid gør, når der er nogen, der taler på en scene, siger lidt om, hvor morsomt det var. Skuespil-kunsten var måske til at overskue, men hvad der manglede på den front, havde teksterne til gengæld i overmål. Der var næppe den brækkede arm eller bule i lokale biler, som ikke blev nævnt - og unægtelig en advarsel om at holde sig på dydens smalle sti, hvis ikke man vil omtales i næste års revy.
Aftenens replik var en kommentar til politisituationen her på Øland. "Hvad er ligheden mellem tusindkrone-sedler og så politiet? Jo, de er der aldrig, når man har brug for dem!"
Revyholdet uddelte også årets kvajepris - den gik til løbeklubben, men jeg fandt desværre ikke rigtig ud af hvorfor. Men klubben vandt prisen i skarpt opløb med et yngre par, som var kørt på fisketur på knallerten. Stangen var rigget med snøre og krog - og desværre fik krogen fat i et træ under kørslen!!!
Efter revyen var der teltbal af den gode solide, jyske slags. Det er unægteligt nogle år siden, at jeg har prøvet det sidst - men det gjorde ikke nu ikke oplevelsen mindre. Specielt hæftede jeg mig ved orkestret - Firebirds fra Frederikshavn - som er et garvet orkester fra en hel generations kroballer. Stort set hele repertoiret var fra perioden 1960 - 80, så der var gang i den. Jeg blev helt rørt, da orkestret fulgte den danske standard-vedtægt for kroballer og sluttede af med den traditionelle kinddanser, Whiter Shade of Pale. Den slags er der noget dejligt uforanderligt ved.
Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi har været til fest her på Øland. Vi glæder os allerede til høstfesten...

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: