torsdag den 17. juni 2010

Det fremskudte dige

Som nogle af denne blogs læsere måske erindrer, kastede jeg mig i begyndelsen af maj over et større projekt med at fylde baghaven op og anlægge en helt ny urtehave - det fremskudte dige, som jeg kalder projektet.
Arbejdet er nu i store træk færdigt - inklusive stensætninger med mere. Faktisk er kartoflerne også allerede kommet op og hyppet, så nu er der forhåbentlig ikke lang tid til nye kartofler af egen avl.
Man vil sikkert bemærke, at der endnu mangler lidt arbejde ovre bag ved drivhuset. Det kan jeg imidlertid først slutte af efter høsten, da jeg bliver nødt til at holde lidt jord i reserve, mens urtehaven sætter sig. Allerede nu kan jeg se, at det bliver nødvendigt med en del ekstra jord i østlige del af kartoffelbeddet.
Billedet er taget fra jordbærbeddet, hvor jeg allerede sidste år plantede tre rækker. Det har jeg nu udvidet, så der i år kan plantes tre yderligere rækker efter jordbærhøsten. Denne proces har jeg tænkt mig at gentage igen næste år, så jeg kommer op på ni rækker i alt, som jeg så kan køre i treårsskift. Det skulle gerne dække vores behov for jordbær i fremtiden.
Udover kartofler og jordbær skulle vi gerne kunne høste ærter, gulerødder, bønner, rødbeder, løg og porrer, efterhånden som høsten skrider frem. Det ser i skrivende stund også ud til, at der bliver to æbler i den frugthave, jeg plantede sidste år.
Dertil kommer selvfølgelig mirabeller og moreller fra de gamle træer. Havens enlige blommetræ blev desværre ramt af fyrsvamp sidste år, så det ligger nu i brændeskuret!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: