søndag den 23. maj 2010

Pinselilje

Det er sådan lidt pudsigt, at blandt de mange hundrede blomsterløg, som vi har overtaget fra de forrige ejere af det lille hus på Øland samt fra mine forældre, er der siger og skriver kun EN (1) ganske almindelig pinselilje.
Til gengæld må vi konstatere, at denne ene lille pinselilje kender sin besøgelsestid, for den blomstrer lige nøjagtig i disse dage, hvor vi fejrer pinsen.
Pinseliljen har det smukke latinske navn Narcissus Poeticus. Det skal man nu ikke lade sig narre af, for løget er ganske giftigt. Hvis du vil af med naboens hund, skal du bare fodre den med løgene fra pinseliljen. 15 gram skulle angiveligt være nok. Og når du så er sluppet af med hunden, kan du jo altid bede om erstatning, fordi den skabede køter har gravet i dine blomsterbede....
Efter dette lille fif til fredelig sameksistens på de små villaveje skal vi lige have et kik på, hvad der ellers sker i haven netop nu. Her i huset har vi opmærksomheden rettet mod klokkehyacinterne, som vi har i hundredevis i forhaven. Da varmen holdt sit indtog torsdag formelig ekspoloderede beddet i sandt orgie af blå blomster. Flot ser det ud, men denne ensidige satsning på klokkehyacinterne gør desværre beddet lidt kedeligt resten af året. Det må vi se at få gjort noget ved i løbet af sommeren.
Endelig vil jeg godt lige vise vores haveanemoner. I sidste uge skrev jeg jo om den vilde anemone, men den findes altså også i en flot haveudgave, som oven i købet skyder op efter. En rigtig flot blomst, som nyder solen, lige så meget som vi gør.
Det varme vejr har i øvrigt sat gang i humlebierne - og jeg er nu knap så bekymret for sommerens morelhøst, som jeg var i sidste uge. Forresten ser det også ganske godt ud for jordbærrene, så nu skal vi lidt regn og lidt varme sådan på skift et par uger mere. Så skal der såmænd nok også blive nok til fryseren.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: