fredag den 28. maj 2010

Jubie All-Stars!

Mens Melodi Grand Prix-feberen raser over det ganske Europa, har vi her i huset de seneste uger haft fokus rettet på TV2's All-Stars-konkurrence.
Det skyldes ikke mindst Julie og hendes kor af vellydende Nuummiutter, som har givet de danske kor baghjul.
Finalen stod som bekendt mellem Niarn fra Aalborg og Julie fra Nuuk. For Dina var valget let - alt, hvad Julie og hendes korpaner gjorde, var stjernestøv dryssende direkte fra polarcirklens nordlysbælte.
Men for undertegnede var det lidt sværere. Jeg har boet 14 år i Aalborg og 13 år i Nuuk. Desuden holder jeg meget af Niarns mere rockende stil, så da finalen begyndte, var jeg lettere skizofren. Sagen blev imidlertid hurtigt afgjort, da jeg så, at det officielle Aalborg var repræsenteret af byens SF-rådmand på kulturområdet. En bleg, mager og blodfattig bedrevidende vegetaragtig dame, som de kun findes på venstrefløjen. En mennesketype, som giver mig kuldegysninger og i virkeligheden med al deres politiske gulerods-korrekthed en hån mod Niarns mere traditionelle aalborgensiske hang til bøf stroganoff med kartoffelmos. Den slags initiativ-dræbere skal ikke have lov til at sole sig i andres succes, så det afgjorde sagen og min stemme gik selvfølgelig til den grønlandske hovedstad, hvor jeg ved, at gaderne lå øde under finalen.
Det har uvurderlig betydning for grønlandsk ungdom at se, at man kan komme helt til tops, hvis man har både lysten og viljen, så derfor ville jublen heller ingen ende tage, da sejren endelig var i hus. Julie All-Stars kan se frem til en heltemodtagelse, når de mandag ankommer til Nuuk International Airport.
Midt i al jubelen vil jeg tillade mig at komme med en enkelt kritisk kommentar, selv om jeg godt ved, at den slags ikke er god tone midt i sejrsrusen i Nuuk og nærmeste omegn. Men jeg kan altså ikke lade være - og en eller anden skal jo sige det højt. Jeg mener, at det var ualmindelig ondskabsfuldt af TV2's scenografer og stylister, da de i Julie All-Stars første nummer havde fundet en særdeles kropsnær, diminutiv kjole til Nina Kreutzmann - oven i købet i lyserødt stof. Det var ikke noget smukt syn.
Den slags kan altid diskuteres, og der er sikkert også dem, som mener, at det ikke var noget smukt syn, da vi fejrede finalen med en vaskeægte Othello-lagkage. Tilstedeværelsen af dette kalorierige og usunde stykke bagværk i det lille hus på Øland skyldes en kampagne hos et lokalt olieselskab, som fredag eftermiddag forsøgte at hverve konto-kunder i den lokale brugsforening. Nu har jeg i forvejen konto hos selskabet, men de flinke mennesker synes alligevel ikke, at jeg skulle undvære hvervepræmien, som var - netop en Othello-lagkage.
Bemærk forresten, at vi lige har taget de første studenter-nelliker af egen avl ind.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: