mandag den 3. maj 2010

Endnu et entreprenør-projekt

Faste læsere af nærværende blog vil vide, at jeg har en hemmelig last - jeg er skabs-entreprenør.
Denne tilbøjelighed giver sig udslag i, at jeg kaster mig over større jord- og stenarbejder uden at have den mindste faglige forudsætning for at udføre arbejdet korrekt - og altid med ømme muskler og værkende ryg til følge. Men tilfredsstillelsen ved at kunne sige "færdigt jordarbejde" har langt overskygget kroppens advarselssignaler.
Jeg har hele vinteren gået og puslet med en ide om at indrette en større del af baghaven til urtehave og kartoffelrækker ved ganske enkelt at fræse græsplænen op. Men da først sneen var smeltet, og vi kom i gang med jorden, stod det klart, at det var en dårlig ide. Jorden er simpelthen for dårlig og fyldt med sten og byggeaffald. Men for et par uger siden sad jeg så i min gamle havestol og nød de første stråler af forårssolen. Og pludselig kunne jeg se, hvordan den skulle skæres. Baghaven skråner svagt mod øst og naboens gårdsplads, hvor den slutter i et stendige. Hvorfor ikke anlægge urtehaven ved at fylde god jord oven på den dårlige, så den blev en terrasse, hvor jordoverfladen flugter med overkanten af stendiget?
Nu er der ikke så langt fra tanke til handling, når først den lille entreprenør vågner, så jeg fik fat i 25 kubikmeter muldjord. Det lyder ikke af meget, men det er faktisk et helt lille bjerg, når det skal flyttes i en trillebør - og det er altså nødvendigt, da det ikke er muligt at komme til i området med større maskiner.
Så jeg har knoklet som en lille hest hele weekenden, og konturerne til min urtehave begynder at tegne sig. For et skrivebordsmenneske som mig er det en fantastisk tilfredsstillelse at se, hvordan man kan skabe store resultater ved simpelt muskelarbejde. I første omgang handler det om at få cirka 40 kvadratmeter klar i løbet af en uges tid, så vi kan få kartoflerne i jorden. Dernæst skal jeg selvfølgelig være færdig med opfyldningsarbejdet - cirka 40 kvadratmeter yderligere..
Når det så er sket, skal hele arealet selvfølgelig befæstes og der skal anlægges adgangsvej. Hvis ellers jeg kan få fat i nogle billige (læs: gratis) kampesten, er min plan at lave befæstningen som et stendige. Adgang skal ske gennem ad en kampestenstrappe i den vestlige del af diget samt en kørerampe ovre ved drivhuset og kompostbeholderen. Det vil blive smadderflot og kræve masser af muskelarbejde det meste af sommeren - så det ser jeg frem til med stor fornøjelse.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: