søndag den 2. maj 2010

CPH

På store og dyre filmprojekter har man en medarbejder, der alene har til opgave at sørge for continuity. Det vil sige, at vedkommende skal sikre, at en person i en scene for eksempel ikke lige pludselig skifter mellem at være barhovedet og så bære hat. Funktionen er vigtig, for continuity-fejl kan være ganske generende.
Det er tydeligt, at den ellers meget roste TV2-serie CPH om livet i Københavns Lufthavn er en rigtig lavpris-produktion, hvor man overhovedet ikke har bekymret sig om continuity.
Jeg har ikke haft lejlighed til at se serien som helhed - og ved derfor ikke om det er et generelt problem, men det var ganske skæmmende i søndagens afsnit. Her skulle man blandt andet følge en kvinde med flyskræk på hendes første flyvetur fra København til Gøteborg.
Vi ser kvinden gå ombord i et SAS-fly af MD-80-typen. Så klippes der til take-off fra CPH, hvor vi ser en Airbus A-340. Efter et kort interview ombord i det flyvende fly klippes der til landingen i Gøteborg/Landvetter (GOT), hvor det sørme er en Boeing 737, der lander. Endelig ser vi kvinden forlade flyet, der nu som ved et trylleslag er forvandlet til en MD-80 igen.
Er de forvirret, kære seer, ja, så er der ikke noget at sige til det.
Det er simpelthen for dårligt af TV2 og Nordisk Film, at man ikke har styr på den slags detaljer. Useriøst - helt ud i den blå luft...

Ha' det
Jesper

Foto: Arne V. Petersen, Københavns Lufthavne A/S

Ingen kommentarer: