mandag den 1. februar 2010

To verdener

Det er to verdener, som mødes på billedet her fra Kastrup søndag eftermiddag.
Widerøs Dash 8-Q400NG med plads til 78 passagerer er ved at være klar til afgang til Nordnorges kulde og Thai Airways Boeing 747-400 med plads til 389 passagerer, der taxier ud til takeoff bound for sydens sol.
Et af verdens mindste passagerfly og så verdens næststørste. En kold kaotisk søndag ved standplads 98 i et Kastrup lammet af voldsomt snefald. Det ene fly fyldt med trætte weekendrejsende og pendlere på vej mod en ny arbejdsuge - det andet fly fyldt med ferieglade turister på vej mod en uge eller to med afslappet rekreation og hvile.
Alt var kaos i Kastrup søndag. Sneen fik alting til at foregå i slowmotion. Da jeg tog billedet var jeg fem kvarter bagefter min flyveplan og frygtede sådan set det værste. Med flyskifte i Trondheim og mellemlanding i Bodø, inden jeg nåede Tromsø var der sådan set lagt i kakkelovnen til en rigtig træls søndag. Men det lykkedes faktisk at indhente forsinkelsen og klokken 21.15 ankom jeg planmæssigt til et koldt, men skyfrit Tromsø - hvor der stadig ikke rigtig ligger noget sne af betydning.
Kun en ting gik galt - min bagage forsvandt et eller andet sted mellem Aalborg og Kastrup. Det har jeg såmænd prøvet så tit, så jeg tager det relativt roligt - men jeg må nok ud og investere i lidt undertøj og strømper i løbet af mandagen. For i forhold til det normale har det ikke været muligt at opklare, hvor kufferten befinder sig - og det bekymrer mig lidt. Under normale omstændigheder kan man følge sin bagage på internettet via http://www.worldtracer.aero/, men her findes kufferten ikke. Så første opgave, når jeg står op mandag morgen, bliver i hvert fald en snak med SAS og mit forsikringsselskab.
Så kom ikke og sig, at tilværelsen er kedelig. Der er altid nye og spændende udfordringer, som man kan kaste sig over:-)

Ha' det
Jesper

P.s. 1. februar 2010 15.46. Kufferten er netop blevet afleveret i receptionen. Og de levede lykkeligt til deres dages ende....

Ingen kommentarer: