onsdag den 3. februar 2010

Salve

I sidste uge deltog jeg i den store Arctic Frontiers konference her i Tromsø. Jeg tog en del billeder på konferencens to første dage - dels til Arktisk Råds hjemmeside, dels havde jeg et par bestillinger.
Billedet her fik jeg desværre ikke brug for - men det er så godt, at jeg alligevel vil dele det med Dovregubbens læsere.
Manden hedder Salve Dahle og fungerede som konferencens MC - Master of Ceremony som vi kalder konferencieren eller toastmasteren ved den slags lejligheder. Til daglig er han administrerende direktør i Akvaplan-Niva - et stort rådgivningsfirma inden for vandkvalitet, som holder til i Polarmiljøsentret.
Jeg mødte Salve næsten lige efter, at vi var flyttet til Tromsø. Det var fredag eftermiddag, og det var årets første sommerdag. Dina og jeg kom tilfældigvis til at sidde sammen med ham og en kammerat ved et af bordene i solen foran Skarven.
Og snart gik snakken lystigt. Han var meget interesseret i at høre om grønlandske forhold og han havde stor sympati og forståelse for fangernes forhold i et marked, hvor sælskind er lagt for had af miljøorganisationerne. Selv holder han meget af sælfangst, hvad han jo også tydeligt demonstrerer på billedet med den særegne butterfly. Under alle omstændigheder gik snakken så lystigt, at vi blev inviteret hjem til ham om aftenen for at blive introduceret til nogle nordnorske specialiteter. Det blev en hyggelig aften i midnatssolens skær, hvor vi satte adskillige mågeæg med gaffelbider til livs - og for dem, som bryder sig om sælkød var der masser af saltet sæl.
For Dina og jeg blev det en aften, som vi sent vil glemme. Og derfor har Salve også fortjent at få sit billede på bloggen!

Ha' det
Jesper

2 kommentarer:

Margot sagde ...

Salve er en kjempekar! De beste hvis du trenger en for å ha en slags kamp med ord med...

Jesper Hansen sagde ...

Hi Margot

Surely - en kjempekar. And I do hope you liked the photo...