lørdag den 12. december 2009

Arctic Venue åbnet

Lørdag eftermiddag var det så tid til den officielle åbning af Arctic Venue - og lad det være sagt med det samme, at det foregik under knap så festlige former som gårsdagens indvielse af den den grønlandske udstilling i salen ved siden af.
Arctic Venue handler om forskning - og arrangørerne havde ret naturligt fundet frem til en stribe af de førende forskere på området, som i en lang, lang seance summerede nogle af de nyeste resultater på området op.
I formidlingens hellige ånd foregik det med masser af powerpoints og grafer på lærredet, mens salen af indbudte honoratiores småslumrede. Det er mig stadig den dag i dag en gåde, hvorfor folk ikke kan indse, at hvis de taler i mere end fem minutter, så taber de grebet om en forsamling, der i øvrigt udmærket kender stoffet og bare sidder og venter på de efterfølgende pindemadder og vin.
Men ellers blev stemningen ret fin ud på eftermiddagen - og alle udstillerne gjorde deres bedste for at forklare og formidle - hvad der næppe var den store udfordring, da stort set alle deltagerne jo i forvejen i større eller mindre grad var fagfolk. Søndag bliver det nok lidt mere spændende, da dagen er forbeholdt verdenspressen, som bliver kørt i busser fra Bella-Centeret og ud til den Nordatlantiske Brygge. Og så skal vi jo ikke glemme den helt store udfordring i den kommende uge, hvor udstillingen hver formiddag er forbeholdt skoler og studerende.
Forresten gik begge dagens flyvninger præcist til tiden. Jeg krydser fingre for, at det fortsætter.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: