mandag den 7. december 2009

Bar' for sjov

Da vi i sin tid flyttede ind i det lille hus i Straumsbukta, var der ikke plads til et rigtigt spisebord i køkkenet. Jeg fik derfor overtalt Leif-Inge til at lave en slags bardisk på den ene væg. Her kunne Dina og jeg så sidde og indtage havregrøden om morgenen på et par barstole, som vi tilfældigvis havde med i møblementet fra lejligheden i Nuuk.
Efterhånden som tiden gik, blev den lille bardisk i Straumsbukta også stedet, hvor vi sad og udvekslede stort og småt fra dagen, når jeg kom hjem fra arbejde - og om fredagen udviklede det sig til en rigtig fredagsbar med øl og Gammel Dansk i glassene. (Det der med Gammel Dansk er egentlig en afskyelig vane, men i Norge forventede man simpelthen, at vi som ordentlige danske indtog denne drik jævnligt - og gerne i store mål adskillige gange om dagen. Personligt foretrækker jeg dog en Dr. Nielsen, hvorimod Dina tilsyneladende godt kan li' Gammel Dansk - men det er nu et sidespring i forhold til dagens historie.)
Under alle omstændigheder var vi så glade for baren i Straumsbukta, at vi var enige om, at sådan en skulle vi også have i det lille hus på Øland - og allerede tidligt i indflytningsprojektet blev den også planlagt. Det har imidlertid knebet lidt med at blive færdig - men her i weekenden lykkedes det med lidt hjælp fra Jens og Lars.
Det er blevet en rigtig flot bar med disk og barskab i ludbehandlet eg og indlagt LED-lys, der både er behageligt og rigtig energivenligt - strømforbrug pr. lampe kun 0,5 watt. Det med lyset var egentlig ikke planlagt, men en eller anden form for lys skulle der jo være - og det var jo også med at få strøm til den blender, som er uundværlig, når de eksotiske sommerdrinks skal produceres. Og hvem ved? Måske med tiden et lille fadølsanlæg ?
Med tiden skal der selvfølgelig også lidt bar-tingel-tangel op på væggen, men jeg tror på, at den slags ikke kan designes - det bliver bedst, netop hvis det får lov at udvikle sig lige så stille. Men det er helt sikkert, at vi nu har rammen klar til mangen en hyggestund i baren - i det lille hus på Øland.

Ha' det
Jesper

P.s. Jeg var forresten alene hjemme i weekenden, da Dina var i Vejle til grønlænderforeningernes traditionsrige julestævne. Det kan man læse mere om i Sermitsiaq.

Ingen kommentarer: