onsdag den 23. december 2009

Årets korteste dag

Jeg sad tirsdag morgen og rodede i mit billedarkiv efter et gammelt foto, da jeg tilfældigvis faldt over dette næsten helt psykedeliske billede af Hotel Nuuk fotograferet fra mit gamle kontor på rådhuset i Nuuk.
Jeg må indrømme, at jeg ikke husker de nærmere omstændigheder, men det er vel et af de billeder, som man tager, når lejligheden byder sig i solnedgangs-timen.
Det er en scanning af et papirbillede. Af filloggen fremgår det, at det er oprettet sidst på eftermiddagen den 21. december 2001, så jeg har sandsynligvis brugt det til en historie om, at det nu var årets korteste dag på Nuuk Kommunes hjemmeside, som jeg dengang redigerede.
Det fremgår tydeligt, at det er tøvejr på billedet, og julen 2001 var den mest våde og triste jul, jeg oplevede i min tid i Grønland. Mellem den 23. og 26. december fik vi 350 mm regn. Det er en enorm mængde vand - specielt i et fjeldområde, hvor det ikke kan synke ned i jorden, og jeg husker, at der var flere veje, der blev skyllet væk ved den lejlighed.
Nuuk ligger jo 400 km syd for polarcirklen, så der ser man solen hele året. På den korteste dag i knap fire timer, så jeg vil gætte på, at billedet er taget mellem kl. 14 og 15.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: