fredag den 27. november 2009

Nyt syn

Torsdag var jeg til kontrol efter min lille øjenoperation i sidste uge.
Og lad det være sagt med det samme. Det er tilsyneladende gået rigtig godt. Jeg fik forbindingen af fredag morgen - og det var rystende klart, hvad jeg så. Nu har øjet så haft en uges tid til at falde til ro, men min klare fornemmelse blev bekræftet.
Synsprøven torsdag viste, at jeg nu på mit højre øje har et afstandssyn på 125 procent af et normalt øje, så det er givetvis bedre, end det nogensinde har været. Jeg har jo brugt briller, siden jeg var teenager - og specielt det højre var i mine yngre dage slemt nærsynet.
Jeg vil stadig have brug for læsebriller, men et par standardbriller fra Brugsen skulle kunne gøre det. Desværre er der en begyndende stær også på mit venstre øje, så på et eller andet tidspunkt skal jeg jo nok under kniven igen.
Manden bag dette lille mirakel er en øjenlæge på Privathospitalet Aros i Århus. I CV'et kan man se, at han til daglig er professor og overlæge på Århus Universitetshospital, men i mine øjne (sic!) er han nu først og fremmest en dygtig øjenmekaniker.
Det passer i øvrigt meget fint sammen med, at han i sin tid præsenterede sig med et kort og lakonisk "Olsen". Lidt underligt, fandt jeg, indtil jeg opdagede, at han opererer øjne med samme virtousitet, timing og tilrettelægning, som en anden stor Olsen - Egon Olsen - åbner Franz Jägers pengeskabe. Øjenmekaniker Olsen hedder forresten Thomas til fornavn. Det blev han også kaldt af personalet på hospitalet, men det lader til, at Olsen ligesom er "arbejdstitlen"! I følge CV'et er han nemlig verdenskendt for "Olsens formel", som bruges til at beregne kunstige linser ved operationer for grøn stær. I følge samme kilde skulle han angiveligt have flere end 10.000 øjenoperationer bag sig, så jeg kan kun - ganske imponeret - sige: Erfaren mand er god at gæste.

Ha' det
Jesper

1 kommentar:

Per Gissel sagde ...

Hej Jesper,
Kender et par stykker, som har været under samme behandling. Og kommentarerne har været: "Hvorfor fik jeg ikke gjort denne operation for flere år siden".
Tillykke med det perfekte resultat .. men der er dog en "hage" .. jeg vil ikke kunne genkende dig uden brillerne placeret på "nordpolen af hovedet"
Pøj, pøj med det andet øje

/Per