tirsdag den 3. november 2009

En lørdag aften

Lørdag aften var vi inviteret til Ulla og Bent i deres hyggelige nye hus i Asaa. Det blev en rigtig grønlandsaften - rent kulinarisk og ikke mindst på det selskabelige plan, da alle på en eller anden måde havde en tilknytning til den store ø.
Det var ikke ligefrem første gang, at vi var til fest med det hyggelige par, og som altid bød de på gedigen grønlandsk mad. Denne gang krabber og rensdyr - og så havde Ulla tryllet med både rugbrødslagkage og sortebærkage.
På billederne ser vi Bent, der har en fortid som politi, mens han er ved at løslade rensdyret, og Ulla, der er uddannet kok styrer sovsen med hård hånd.
Det sidste billede viser bordet. Her vil man lægge mærke til, at vi på typisk grønlandsk vis sidder med damerne i den ene ende og mændene i den anden ende. Hvad tøserne snakker om, vil jeg helst ikke vide i detaljer, men jeg kan afsløre, at mændene altid prøver at overgå hinanden i Grønlands-skrøner - og det er bestemt ikke kedeligt.
Desværre var jeg ikke i storform og skulle i øvrigt flyve til Norge den næste dag, så jeg forlod selskabet på et relativt tidligt tidspunkt. Bent var så høflig at køre Dina hjem søndag eftermiddag - og straks kommet hjem faldt hun i søvn foran fjernsynet, så det var der ikke meget ved. Men der var ingen tvivl om, at det havde været en god - og lang fest. Tak til Ulla og Bent for det.
Og da Dina ellers sov trygt i lænestolen, kunne jeg jo sådan set lige så godt tage til Norge igen, hvilket jeg så gjorde!

Ha' det
Jesper

P.s. Ulla, jeg vil gerne have opskriften på rugbrødslagkagen - den smagte himmelsk!

Ingen kommentarer: