torsdag den 5. november 2009

Morgenrøde i storbyen

Jeg har arbejdet temmelig sent de sidste par dage - og tillod mig derfor først at møde ved ni-tiden i dag. Det gav mig anledning til at fotografere solopgangen fra min beskedne hybel midt i Tromsø kort før kl. 9 - og som altid på denne årstid er det jo et sandt orgie i røde og orange farver.
Det bliver der ikke mindre af i de kommende dage - hvor vi jo med hastige skridt nærmer os den 17. november, der er dagen, hvor vi ser solen for sidste gang i år her i Tromsø.
Denne lidt begrædelige periode kommer jeg dog ikke til at opleve meget af. I morgen pakker jeg endnu en gang kufferten og flyver til Danmark. Jeg skal i den kommende uge arbejde i København og kommer først tilbage igen den 15. november - altså dagen før dagen før.
Den danske vejrudsigt tyder dog ikke på, at jeg kommer til at se solen stort mere end her i Tromsø, men alligevel er der jo en del lysere i Danmark.
I dag stod solen op kl. 8.31 og gik ned igen kl. 14.23 i Tromsø. De tilsvarende tider for Aalborg er 7.42 og 16.25, så dagen er altså to timer og 53 minutter længere i det nordjyske.
Forresten skal du allerede nu huske at skrive den 17. november i kalenderen. For om aftenen kort før midnat passerer jorden gennem Leoniderne, som er støvskyen fra halen af kometen Temple-Tuttle. Astronomerne regner med, at det vil betyde op til 500 stjerneskud i timen, så det bliver noget af et festfyrværkeri, hvis ellers det bliver klart vejr.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: