mandag den 5. oktober 2009

Så kom frosten

Da jeg sent søndag aften ankom til Tromsø, var det klart vejr med en strålende stjernehimmel - og koldt!
Nattefrosten er nu begyndt og har givet alt det grønne det endelige dødskys. Men smukt ser det nu ud om morgenen med rimfrosten siddende i græsset og de visne bjørneklo lige uden for døren.
Men uanset hvor smukt rimfrost kan tage sig ud, så er det altså også en pestilens, en pine og plage, når det lægger sig på bilen og dens ruder.
Skal jeg være helt ærlig, så havde helt glemt denne ubehagelige bivirkning ved vinter. I Grønland, hvor luften er meget mere tør end her i Tromsø, så vi næsten aldrig rimfrost - og jeg er måske ligesom blevet lidt forvænt på det område. Det er jo et kendt fænomen både i Danmark og i Norge.
I dag fik bilen lov til at blive stående. Jeg gad simpelthen ikke skrabe ruderne, og det var en dejlig solfyldt frostmorgen. Så jeg gik de 25 minutters gang på arbejde - vel vidende, at jeg nok ville fortryde det om eftermiddagen. Det er nemlig ingen sag at gå på arbejde, for der går det ned ad bakke, men det er straks en helt anden sag at skulle hjem igen. Men det lykkedes da.
I morgen vil jeg prøve at komme lidt tidligere op, hvis vejret er det samme. For så vil jeg tage bilen med på arbejde, så jeg kan komme en tur i skoven umiddelbart efter fyraften. Lige her hvor frosten sætter ind, er der chancen for at tage nogle rigtigt flotte billeder derude.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: