mandag den 26. oktober 2009

Lufthavnens bagside

Det er mange år siden, at cph - Københavns lufthavn i Kastrup - af sikkerhedsgrunde stoppede sine ellers meget populære rundvisninger. Siden har størstedelen af lufthavnen været lukket land for lægmand.
Der er imidlertid en lille kattelem, som giver adgang til Kastrups uendelige vidder. Man kan vælge at flyve billigt til Norge med Widerøe. Det lille norske, SAS-ejede luftfartsselskab har blandt andet en rute til Trondheim, og her bliver de rejsende kørt i busser ud til en af de standpladser, som ligger lidt forblæst næsten ude ved Øresundskysten, i stedet for at passagererne som normalt "boarder" flyet direkte fra en "gate" i en af "terminalerne".
Jeg går ud fra, at denne operation er med til at holde billetprisen nede, og for en flytosse er det en helt enestående mulighed for at både at se lufthavnens indre liv og samtidig komme tæt på flyet udefra.
Jeg tager ofte denne vej til Norge - og jeg har altid kameraet fremme for at fange lidt af livet i lufthavnen. Desværre er søndag eftermiddag en lidt stille periode, men så kan man da altid nyde solen, mens de weekendtrætte og fuldesyge nordmænd efter en hård weekend i den danske hovedstad kæmper for at komme ombord på flyet.
Og flyet - ja, det er en af de nye DASH 8-Q400NG, som SAS-koncernen fik i erstatning for den version af flyet, hvor landingsstellet ikke virkede helt stabilt. Og det er faktisk et rigtigt flot, sexet fly sådan set fra næsen af.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: