mandag den 12. oktober 2009

Den lille entreprenør

Det ligger måske ikke sådan lige for, at en kontormand som mig arbejder i jord- og betonbranchen, men i virkeligheden fascinerer det mig dybt - og falder mig faktisk også nemmere end så meget andet konstruktionsarbejde. Jeg har jo altid været mere fokuseret på de store linier end detaljen.
Så i weekenden satte jeg mig for at fjerne et irritationsmoment i haven. Vores grund hælder en smule, så når det regner, render jorden fra beddet mellem huset og garagen ud på fliserne. Den tidligere ejer af huset har efterladt en stor bunke fliser og kantsten i rodebunken bag garagen, så løsningen lå lige for. Det var bare med at komme i gang med at bygge en stenkant til beddet, så selve beddet ligger vandret en smule højere end fliserne.
Jeg kastede mig med ildhu ud i opgaven og efter blot to timers arbejde kunne jeg ikke uden stolthed præsentere det færdige resultat for Dina. Det blev faktisk flottere end jeg selv havde regnet med. Så pyt med at jeg i dag har har døjet med værkende muskler over hele kadaveret. Det var hele umagen værd.
Forresten fik det mig til at tænke på Bent. Han er en ældre herre, jord- og betonarbejder i Nuuk og kendt i hele byen for sin akkuratesse, når der skal lægges fliser. Han kan lave en belægning i SF-sten (som forresten hedder KB-sten i Grønland), som er så jævn, at den kan bruges som skateboard-bane. Og som så mange andre i håndværker-miljøet i Nuuk har han et øgenavn. Det er selvfølgelig Flise-Bent!
Nu lever mit håndarbejde slet ikke op til Flise-Bents standard, så jeg regner selvfølgelig heller ikke med, at min hang til jord- og betonarbejde giver mig et øgenavn, men stolt er jeg nu alligevel.

Ha' det
Jesper

2 kommentarer:

Per Gissel sagde ...

Hej Jesper
Flot arbejde
Du undrer dig nok over at der er kommet en "ny gæst" .. men nej. Mit bundkort brændte sammen for ca. 14 dage siden, og min computer er til reparation, men de flinke Bilka medarbejdere i Servicecentret tilbød selvfølgelig en låne-maskine.
Indtil nu er din blog under "Favoritter", men mine seneste besøg er fundet under "Jesper Hansen Tromsø" på Google.
/Per Gissel (Pt uden mail)

Jesper Hansen sagde ...

Hej Per

Jamen, de er jo også så flinke derude i Bilka!
Held og lykke med pc'en.

Jesper