torsdag den 29. oktober 2009

Dagens ord XVIII

Torsdag var det "spil-dansk-dag", hvor der var fokus på den danske musik. Blandt andet spillede Danmarks Radio denne dag udelukkende dansk musik på alle sine kanaler. Et glimrende initiativ, der er med til at styrke nationalfølelsen og de danske værdier. Prisværdigt ikke mindst netop nu hvor det muslimske terrorspøgelse endnu en gang banker på de danske døre.
Så meget desto mere kan det undre, at der ikke er nogen, som skænker det danske sprog en tanke på en sådan fin dag. Det er en pine og en lidelse at høre radioens speedsnakkende studieværter mishandle det danske modersmål. Generel dårlig udtale og afsnupning af endelser gjorde nemlig, at vi dagen lang på national-radioen kunne høre, at det var "spedalsk-dag" - og det er jo unægtelig noget ganske andet end en spil-dansk-dag.
Vi bør snarest muligt indføre en "tal-dansk-dag".

Jesper

P.s. Generelt har vort modersmål trange kår i medierne. For eksempel er de sammensatte ord til stadighed et stort problem for mange skrivende. Således kunne man i et af formiddagsbladene onsdag se Maria Shriver, Californiens guvernør Arnold Schwarzeneggers kone, præsenteret som den amerikanske delstats første dame. Ak ja...

Ingen kommentarer: