mandag den 14. september 2009

Valgfest uden fest

Norge er et mærkeligt land. I dag, hvor der er valg til Stortinget, er det forbudt at sælge alkohol. Hvorfor det lige skal være sådan, forekommer mig lidt uklart, for når man hører de politiske udgydelser, synes der ellers at være mange gode grunde til at få en solid kæp i øret - og glemme de grumme realiteter.
Ser man på opinions-målingerne er der ellers store chancer for, at det socialistiske og frihedsfjendske regime kan bringes til fald, da alt tyder på et borgerligt flertal. Det kan bare ikke bruges til noget, fordi en del af de borgerlige partier har besluttet, at Fremskridtspartiet ikke er stuerent, og at man ikke vil sidde i regering med Siw Jensens parti. Fremskridtspartiet står til et kanonvalg, der står mål med det danske jordskredsvalg i 1973, fordi rigtigt mange nordmænd faktisk er godt trætte af, at alt i dette dejlige land skal styres fra Oslo og bureaukratiseres af en flok venstreintellektuelle snyltere, som foragter ægte norsk folkelighed. Holdningen til Fremskridtspartiet i de øvrige partier minder meget om dengang, Rasmussen den Første - Poul Nyrup - sagde, at Dansk Folkeparti ikke var stuerent. Nu er der som bekendt løbet mangen en Rasmussen i bækken siden - og DF har fået en indflydelse i dansk politik, som vel nogenlunde modsvarer partiets relative styrke.
Så lykkeligt ender historien i Norge nok ikke. Desværre tør jeg ikke tro, at den siddende røde regering bliver væltet, og nordmændene må nok indstille sig på yderligere en årrække med et rødt diktatur, mens skolerne forfalder, de ældres vilkår bare bliver værre og østeuropæiske og muslimske tyvebander får lov at hærge gaderne. Der er sådan set kun en formildende omstændighed ved dette - nordmændene har selv valgt det.
Nu er vort norske brødrefolk jo verdensmestre i dobbeltmoral, så man skal ikke tro, at forbuddet mod at sælge alkohol på valgdagen bunder i en generel modvilje mod spiritus. På YouTube fandt jeg dette klip af den norske statsminister, Jens Stoltenberg, i en ordentlig herrebrandert fra den 1. maj.

Men måske det er af hensyn til Jens Stoltenbergs forhold til alkohol, at det er forbudt at sælge spiritus i dag???

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: