torsdag den 17. september 2009

Sort ibis IIKig godt på billederne her - for her ser du en sort ibis.
Normalt holder den til ved blandt andet Nilens bredder. Men den her er faret godt og grundigt vild og går nu rundt i fuglereservatet ved Tisnes uden for Tromsø. Her har den fundet en lille dam midt i en stor hestefold, hvor den går rundt og fouragerer. Tilsyneladende ved godt mod og uden at tage notits af den ret voldsomme furore, den har voldt blandt det nordnorske fuglefolk. Det lykkedes mig at komme ret tæt på, men på cirka 25 meters afstand gik den i luften og flyttede sig 20 meter bagud.
Den har nu holdt til i området i et par uger - og rygterne vil vide, at den har en artsfælle på en af de andre småøer her i det nordnorske fjordsystem.
Men timeglasset er ved at rinde ud. Den sorte ibis lever af insekter og padder - og når først frosten sætter ind, er der ikke meget af den slags at finde her i Nordnorge. Så hvis den er en smart fugl, så skal den altså snart til at vende næbbet sydover.
Fredag eftermiddag vender jeg selv næsen sydover - og håber at nå at få del i den sensommer, der stadig skulle være tilbage i Danmark. Lad os håbe, at ibissen får den samme ide. Vi har masser af plads til den ved Gjøldæmningen, hvis jeg må være så fri at friste.
Det er anden gang. jeg skriver om den sorte ibis. Du finder det første indlæg her.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: