tirsdag den 22. september 2009

Bloghus

Egentlig er dette lidt grå og flade billede fra stranden ved Blokhus søndag eftermiddag bare en dårlig undskyldning for at skrive "Bloghus" i rubrikken.
Men det ligger nu pænt i forlængelse af det forrige indlæg og siger lidt om forholdet mellem menneske og natur. For det er altså ikke altid, at det er naturen, der taber!
Her ved den jyske vestkyst har naturen altid ret. Selv om der er ganske mange mennesker på billedet, syner de altså ikke af ret meget. Det er så stor og så karsk og frisk - selv på en dejlig sensommerdag - at man skal klæde sig godt på, hvis man vil gå en tur, for her foregår alting på naturens betingelser.
Gennem århundreder har naturen her taget sig godt betalt for alle de goder, som vi mennesker har hentet i Vesterhavet. Utallige fiskere - og badegæster - har givet deres liv til havguderne, så vi til gengæld kan sætte en frisk torsk eller en dejlig rødspætte på bordet. Ganske vist har der de senere år været problemer, fordi menneskene har bedrevet overfiskeri. Men den slags bærer jo straffen i sig selv - så er der bare ikke så mange fisk længere. For havet har altid ret. Det vinder i den sidste ende.
Og sådan lidt lommefilosofi til bloggen fra Bloghus er der i hvert fald plads til herude, hvor kragerne bogstavelig talt vender.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: