fredag den 28. august 2009

På hawet

Det er desværre ikke blevet til meget fiskeri i år, men torsdag tog vi revanche med en rigtig lystfiskertur til det berømte Gule Rev i Skagerrak mellem Danmark og Norge.
Lad det være sagt med det samme - jeg har oplevet ture, der har været bedre, både hvad angår mængden af fisk og vejret. For det var rent ud sagt et lortevejr. Det regnede og blæste hele dagen. Det er temmelig trættende, for det er svært at holde koncentrationen på grejet, når man samtidig skal klamre sig til rælingen for at stå fast. Og når man starter fra Hanstholm kl. seks om morgenen og først er tilbage igen ved seks-tiden om aftenen bliver det en meget lang dag. Dina, der ellers er temmelig søstærk, måtte da også lægge sig med lidt søsyge sammen med to ellers meget garvede havfiskere.
Faktisk var vejret så ringe, at de to andre både, som vi fulgtes med fra morgenstunden, vendte om og stak næsen hjemefter allerede før middag.
Alligevel blev turen en succes. Først og fremmest fordi jeg hentede jeg en personlig rekord med en torsk på otte kg. Det var samtidig dagens største fisk på båden. Det passede bestemt ikke fruen, der normalt ellers plejer at løbe af med sejren, men vægten talte sit ubønhørlige sprog.
Det er i øvrigt en fantastisk oplevelse at hive sådan en krabat op af havet. I lange perioder flyttede den sig overhovedet ikke af stedet, men her er det en stor fordel, at skibet gynger. For når fiskestangen i takt med skibet bevæger sig opad i vandet, må selv den største torsk altså følge med - og sådan får man den ind - meter for meter. Der er stadig et stykke vej til Hemingway og Den Gamle Mand og Havet, men det er en god fornemmelse, når først kalorius ligger der på dækket.
Men Dina var nu godt med alligevel. Hun hentede en torsk på fire kg - og det er da en meget pæn fisk. I alt tog vi ti torsk - alle på tre kilo og derover. Da vi kom hjem, måtte den gamle fryser i udhuset tændes, og vi har nu et pænt lager af det fineste, velsmagende fiskekød til en god del af vinteren.


Knæk og bræk
Jesper

Ingen kommentarer: