mandag den 20. juli 2009

Stokroseidyl




















Nogle vil sikkert finde det sådan lidt Morten Korch'sk, men jeg synes altså, at når man har et lille hus på landet, så hører der også stokroser til. Det er drømmen om stokrose-idyllen og dengang, da alt endnu åndede fred og ro i Danmark med de bølgende kornmarker, og der var rigtige somre (og vintre) til.
Så selvfølgelig skulle jeg da her i forsommeren også plante stokroser foran huset på Øland. De har imidlertid fristet en lidt kummerlig tilværelse, da jeg på grund af mit dårlige ben måtte plante dem i al hast og ikke rigtig fik givet dem de rette omgivelser med lys og luft.
Det blev der rodet bod på i weekenden, hvor jeg fik ryddet buskadset foran huset ud mod vejen. Den store hængepil blev klippet til, nogle ikke særlig kønne småbuske og bunker af ukrudt revet op. For at slippe for at skulle fjerne ukrudtet igen om en måned blev det hele som prikken over i'et dækket med dækbark. Nu mangler der kun en lille stump hegn ud mod vejen, som jeg forhåbentlig får på plads i den kommende weekend.
Og så kan jeg ellers kalde mig den lykkelige ejer af en rigtig stokroseidyl. Det har jeg det rigtig godt med - og jeg håber, at alle nyder billedet af den flotte stokrose her, som just begyndte at blomstre i den forgangne uge.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: