søndag den 28. juni 2009

Gensyn med StraumsbuktaSøndagen gik blandt andet med en tur til Straumsbukta for at hente noget post - og så selvfølgelig for at se, hvordan det går med Leif-Inges husbyggeri.
Byggeriet er endnu ikke gået i gang, men nu er huset i hvert fald væk. Lidt underligt at se, ærlig talt. Det var det lokale brandvæsen, som fik fornøjelsen af at brænde huset af - og det gjorde de med kirurgisk præcision, så udhuset til Leif-Inges store lettelse ikke røg med.
Det havde angiveligt været en rigtig Straumsbukta-begivenhed, hvor den lokale befolkning havde bænket sig med kaffe og kage, mens de betragtede bålet. Og for de lokale frivillige røgdykkere havde det været en sjælden, men kærkommen lejlighed til at træne håndværket. De havde først fortrukket fra loftet, da temperaturen røg over 400 grader. Jeg gætter på, at de ikke spiste flæskesteg den aften!
Brandvæsenet havde gjort et godt stykke arbejde, den dag. Leif-Inge kunne fortælle, at der stort set kun var aske tilbage, da det hele var overstået. Oprydningen på tomten var overstået på en dag, da en frisk vestenvind havde sørget for et ordentlig glødebål til sidst. Det ser vi tydeligt her på billedet af nedgangen til vaskekælderen. Og bemærk så lige det flotte stenbed,som jeg anlagde for halvandet år siden i mit ansigts sved. Nu er det garanteret ryddet for hønsetarm!
Varmen var i øvrigt lidt hård ved de to syrener, som flankerede huset - så mon ikke de falder for motorsaven i løbet af sommeren.
Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af anstrengelserne. Det bliver helt sikkert et dejligt sted at bo - det kan Dina og jeg i hvert fald skrive under på.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: