søndag den 19. april 2009

Forårsfornemmelser

Påskeferien blev brugt til at tage det nye hus på Øland i brug.
Som jeg tidligere har fortalt, har vi nu fået foden under eget bord - og det bord er et blåt spisebord med voksdug, som vi har overtaget efter de forrige ejere.
Huset er stort, og der er endnu ikke mange møbler, så det er med at få det ud af det, som man kan. Pladsen ved det blå spisebord blev den faste ramme om påskeferien - og det er sikkert noget, vi vil snakke meget om, når vi bliver gamle.
Ellers bød påsken på rigtigt spirende forårsvejr. Vi benyttede vejret til at rydde lidt op i drivhuset og få plantet tomater. For første gang skal vi have tomater i sådan lidt større stil end vindueskarmen - og det må også godt blive lidt mere givtigt. For helt ærligt har tomatavl i Arktis i vindueskarmen aldrig rigtig stået mål med anstrengelserne.
Påskeferiens helt store projekt var at få anlagt et kartoffelbed. Vi er jo blevet lidt forvænt med egne kartofler her i Straumsbukta - og specielt de nyopgravede kartofler om sommeren vil vi nødigt undvære. Derfor brugte jeg også det meste af langfredag på at grave græsplænen op ved siden af drivhuset - og i øvrigt vende jorden ned til fire spadestiks dybde. Et knokkelarbejde, der rigtigt kunne mærkes i kroppen resten af ferien.
Det har vel givet sådan cirka 16 kvm kartoffelbed. Det er ikke alverden, men nu er vi gang.- og det er det vigtigste. Kan vi fordoble det næste år, så er vi sådan set rigtig godt kørende. På samme måde med jordbærbedet, som jeg også anlagde. 16 planter er ikke det helt store - men igen; vi er i gang og satser på at doble det op et par gange i de kommende år.
For at få huset til at se lidt beboet ud, plantede Dina nogle krukker til med stedmødre og margueritter. Nu håber vi, at der kommer lidt regn - ellers er det vel tvivlsomt, at de overlever til næste gang, vi kommer ned til huset i slutningen af april.
Men som jeg siger - vi er i gang. Maleren er også i gang indendørs, og det skulle gerne være overstået, når vi kommer næste gang - og så kan vi rigtigt få gang i indflytningen.
Fik jeg forresten nogensinde ønsket god påske? Nu er det i hvert fald gjort!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: