torsdag den 12. marts 2009

Politikersnak

Den norske regering tog i dag hul på valgkampen forud for efterårets stortingsvalg ved at møde op på Polarmiljøsenteret med ikke mindre end fem repræsentanter.
Regeringen står ikke for godt i Nordnorge, der er typisk Fremskridtsparti-land, så man havde en ordentlig godtepose med af gyldne løfter.
Noget af det ganske konkret og ganske kontant, mens andet nok var mere luftigt. Statsminister Jens Stoltenberg begik blandt andet følgende oratoriske perle:
Regjeringen har startet arbeidet med å forberede beslutningsgrunnlaget for å kunne anskaffe et nytt isgående forskningsfartøy. Forutsatt at kvalitetssikringen er tilfredsstillende tar regjeringen sikte på å anskaffe et nytt isgående forskningsfartøy med hjemmehavn i Tromsø i løpet av de nærmeste årene.
Bemærk venligst, at man har "startet arbejdet med at forberede beslutningsgrundlaget..." Det kan vist ikke betegnes som andet end et ualmindelig langt tilløb. Og så den allerværste: "Forudsat at kvalitetssikringen er tilfredsstillende..." Pas altid på, når politikere taler om kvalitetssikring - det betyder som oftest nej! Sidst præsterede regeringen at stoppe planerne om vinter-ol i Tromsø ved at kvalitetssikre beslutningsgrundlaget. Kvalitetssikringen bestod i så meget livrem og seler, at det var åbentlyst, at budgetterne måtte overskrides. Og endelig skal man bemærke afslutningen "i løbet af de de nærmeste år". Så er der i hvert fald ikke lovet for meget.
Der er sandelig langt til Kennedys berømte og hyperpotente "this nation should commit itself to achieving the goal, before this decade is out, of landing a man on the Moon and returning him safely to the Earth".
Jens Stoltenberg er faktisk en god taler - og meget folkelig. Almindeligvis bliver han aldrig kaldet andet end Jens - akkurat som Danmark en gang havde en Anker. Men i dag imponerede han ikke.
Jeg skal tidligt op og en tur til Oslo fredag.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: