tirsdag den 3. marts 2009

Mindre Grandiosa

En mand kommer ind på en cafe og beder tjeneren om en kop kaffe uden fløde.
- Så'gerne, siger tjeneren, men kommer et øjeblik senere ud igen og siger:
- Vi er desværre udgået for fløde. Gør det noget, at det bliver en kop kaffe uden mælk?
Jeg kom til at tænke på historien, fordi norske medier i øjeblikket er fyldt med reklamer for en ny variant af nationalpizzaen Grandiosa. Pointen er, at den nye - og i øvrigt dyrere variant - er uden paprika, som det hedder på norsk, altså uden tern af peberfrugter på dansk.
Morgen efter morgen er budskabet blevet banket ind i mit hoved - at nu kan man få Grandis uden paprika.
Jeg må indrømme, at jeg forstod ingenting. Hvad var vitsen?
Jeg måtte til at spørge mine norske kolleger, og det viser sig, at en meget stor del af den norske ungdom ikke kan lide peberfrugt. Hidtil har det været en fast ingrediens i Grandiosaen - og de unge har derfor brugt timer på at plukke de små pebertern ud af pizzaen, inden de spiste den.
Det er altså et underligt folkefærd, disse nordmænd. De spiser flere pizzaer end noget andet folk. Og så viser det sig oven i købet, at den aller mest solgte pizza indeholder en ingrediens, som de ikke kan lide. Og man derfor kan sælge pizzaen og tjene en tier ekstra, hvis man sælger den uden denne ingrediens. Et sådant folk af særlinge er faktisk dømt til at leve til evig tid i en afsondret fjelddal, hvor solen aldrig skinner!
Det begynder altså at ligne en tendens, for det er det samme folk, der har bygget skilifter i alle små flækker, og så blærer de sig over for hinanden med, at de naturligvis ikke bruger liften for at komme op til toppen af bjerget! Ja, alting var faktisk meget bedre i gamle dage, da man brugte træski og der ikke fandtes skilifter.
De er simpelthen bindegale!
Her er TV-reklamen for Grandiosa uten paprika - den er faktisk meget godt lavet!
Ha' det
Jesper

P.s. Det er næppe kendt uden for Norge i dag, men i sin tid stemte det norske skiforbund imod norsk deltagelse i vinter-OL, fordi man fandt det uforeneligt med skisportens karske sjæl at deltagerne skulle bo på højfjeldshoteller i Alperne.

Ingen kommentarer: