torsdag den 26. marts 2009

Bssst!

Jeg kan forstå, at ugens store tema på den danske kändis-front er et spørgsmål om, hvorvidt den allestedsnærværende jægersoldat og åndelig vejleder for dopede cykelryttere, B.S. Christiansen, nu har været i rigtig krig eller ej.
I Jyllandsposten rykker Bubber sin TV-kollega til undsætning og udtaler: "BS er soldat af hjertet."
Undskyld, men Bubber som sandhedsvidne i militære anliggender??? Det kan åbenbart blive småt for enhver - selv Jyllandsposten.
Det får mig forresten til at tænke på den gamle Farsø-dreng og gnavpot, Johannes V. Jensen, der i 1906 var gerådet i en voldsom forsvarsdebat i aviserne, hvor forfatteren Herman Bang måtte lægge ryg til denne svada: »En meget kendt Forfatter, der i øvrigt foruden at være abnorm ogsaa har vist Talent, er naaet til i disse sidste Dage at staa frem og snakke om Landets Forsvar. Staklen, der næppe nogensinde har haft et Vaaben i sin Haand, lider formodentlig i Øjeblikket af platonisk Kærlighed til en Løjtnant«.
Den stakkels Herman bang, der var svagelig, kvindagtig og bøsse, tog sig denne replik så nær, at han angiveligt rejste til Paris og lagde sig til at dø der. Johannes fortrød og bad om godt vejr igen, men det kunne der ikke blive tale om. Godt det samme - det er da noget af det mest morsomme, der nogensinde er skrevet i en dansk forsvarsdebat. For jeg er helt enig med den den tvære Johannes V., når han mener, at det langt fra er alle, der kan udtale sig med vægt i militære anliggender. Rigtig hjertelig go' lørda'da'da-bubber er i hvert fald ikke troværdig i disse dele.
Forresten har jeg mødt BS engang i midten af 80'erne. En dag sad jeg i et videofirma og redigerede, hvor han kom forbi ved kaffetid for at tigge nogle dimser. Det var dengang, han konstruerede faldskærms-styrthjelmen med indbygget videokamera, hvilket han skal have credits for - uanset om han har været i krig eller ej!

Ha' det
Jesper

Foto: TV2

Ingen kommentarer: