søndag den 8. februar 2009

Soldag i StraumsbuktaSå er solen endelig kommet til Straumsbukta. Egentlig var det allerede soldag fredag, men da var det overskyet - og så er det jo bekendt svært at se solen.
Men vi fejrede nu alligevel solens komme i fredagsbaren med et par såkaldte solboller, der ikke er andet end berlinerboller, som giver sig ud for at være noget særligt, bare fordi de er født i Nordnorge.
Lørdag var det klart vejr fra morgenstunden. Det var også koldt - ca. 9 graders frost, hvilket er ganske meget i omegnen af Tromsø, hvor kulderekorden er på sølle cirka 18 graders frost.
Ved halvtolvtiden kom den længe ventede sol så op over fjeldene på sydsiden af Straumsfjorden. Det blev nu kun en ganske kort gæsteoptræden. Allerede lidt over 12 gled livets store lysskive om bag Bentjordstinden, og så var det hele såmænd forbi igen. Men nu er den der, og hver dag vil byde på mere og mere sol - hvis ellers skyerne tillader det.
En anden ting, som er typisk for årstiden, er de kæmpemæssige flokke af edderfugle, som samles ude på fjorden. Hører man godt efter i al den nordnorske stilhed, så kan man høre, at det går livligt til derude på fjorden, hvor edderfuglene har deres årlige generalforsamling. Det lyder som en blanding af en andegård, hønsegård og et dueslag - hvis du ellers kan forestille sig det.
Edderfuglene hygger sig med at dykke efter muslinger, søstjerner, snegle og andet godt fra havets bund. Det foregår under meget plasken, og det ser ud til, at de ikke får spist alt, hvad de hiver op. Ofte ligger der en flok måger over flokken og venter på, at der også skal falde en godbid af til dem.
Nyd solen - det går den rigtige vej, igen!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: